sobota 31. května 2014

Čeká nás boom her z RPG Makeru? Humble Bundle opět se skvělou nabídkou

Od čtvrtku můžete na stránkách Humblebundle kupovat balíček, který obsahuje poslední dvě verze herního enginu, ve kterém se tvoří jednoduché JRPG hry - RPG Maker VX / VX Ace. K tomu všemu nějaká DLCčka + hry vytvořené v tomto programu. Mimo jiné i nedávno vydaný Legionwood 2, s jejímž autorem mám připravený rozhovor.

Jedna ze součástí nového Weekly Bundlu

V první chvíli jsem si myslel, že program na tvorbu her, ještě k tomu ne moc úspěšných (čest výjimkám jako To the Moon apod.) nikdo kupovat nebude. Dnes už je ale prodáno více jak 100 000 bundlů. Jelikož je VX Ace verze dostupná již od nejnižší nabídky, více než 100 000 lidí nyní může bez větších znalostí tvořit hry. Jestli se do toho pustí alespoň 10% a svou ideju dokončí 10% z nich, budu spokojen.


Co mi ale přijde zajímavější, než celý Weekly Bundle, je soutěž, která byla společně s balíčky spuštěna. Přihlásit svou hru může každý do konce června a jelikož mají na tvorbu všichni stejně času, je docela možná šance na dobré umístění. Docela... No nic, asi se na měsíc někam zavřu.

Žádné komentáře:

Okomentovat