neděle 4. ledna 2015

Když hrám klepou Vánoce na dveře

Nebudem si nic nalhávat. Dnes se naprostá většina her tvoří za účelem zisku. A Vánoce jsou ta prodejně nejúspěšnější, čili nejvhodnější doba k prodeji her. Jak ale mají vydavatelé své hry zhodnotit co nejlépe tak, aby se hra prodávala, ale zároveň skoro nic nestála? Hmm, co třeba… narvat tam X-mas bonus pack! Dnešní článek vám pomůže vybrat tu pravou hru, které vdechlo kouzlo Vánoc bonusové DLC či jiný přídavek.

Sanctum: X-Mas Carnage


Sanctum je poměrně známá hra z žánru Tower defense. Od příbuzných her se odlišuje tím, že se celá ovládá z prvního pohledu. Taková fps kombinovaná s TD. O tom, že jde o úspěšnou hru, svědčí druhý díl, který můžete hrát již od minulého roku.



Vánoce 2011 však ještě patřily prvnímu dílu a jeho zdarma vydanému DLC X-Mas Carnage. V podstatě jde o vánoční mapu, kterou si mohou všichni vlastníci původní hry zahrát. Ve dvaceti vlnách bráníte jádro proti mutantům pomocí zbraně ve svých rukou a obranných věží. A abych nezapomněl, jádro v této mapě představuje vánoční stromeček.

Borderlands 2: Headhunter 3: Mercenary Day


Jestli se nějaká hra vyznačuje nepřeberným množstvím DLC, pak je to právě Borderlands 2. Ke vší té hromadě placených balíčků, které vám přidají nový styl pro charakter a nic víc, si můžete za 3 eura koupit Headhunter DLC, který do hry přidává novou, tematicky zasazenou, oblast.



A právě v prosinci 2013 vyšlo nové, v pořadí 3. DLC, Mercenary Day. Jako ostatní Headhunter balíčky přidává novou zasněženou lokaci, mise a Sněhobosse nakonec. Celá lokace má vánoční atmosféru, pár secretů a specifická monstra. Dohrání zabere asi půl hodiny, ale za 3€ docela odpovídající zábava.

Visera Cleanup Detail Santa’s Rampage


Jednou to přijít muselo. Vláda zdražuje a děcka jsou stále rozmazlenější. Nadělovat dárky už tedy není taková zábava. Santa je taky člověk a člověku z toho občas rupne v bedně. Prostě a jednoduše – Santa se nasral a vyvraždil své elfí pomocníky. Nadělal u toho docela binec, což se na Santovu vesničku nehodí. Na scénu proto přicházíte vy, vyzbrojeni mopem a rukavicemi na odpad.




Viscera Cleanup Detail je hra (stále ještě v early access), která si jde svou vlastní cestou. Z prvního pohledu uklízíte bordel po hrdinech, kteří během zachraňování světa, princezen a Ameriky nenechali živou jedinou bakterii. Nezáviděníhodný job, ve hře to ale docela dobře funguje. Vaším úkolem je tedy odstraňovat stopy krve a spalovat mrtvé. A právě Santova vesnička je prvním DLC této hry. Za cenu 2,5€.

Painkiller Hell & Damnation: Satan Claus DLC


Aby nebylo těch nasraných Santů málo, jeden se objevuje i ve dva roky starém free DLC k hororové střílečce Painkiller. Všechno chytlo trochu námrazy, na pozadí jsou slyšet rockové Vánoce a místo monster z pekla zde zabíjíte chodící dárečky, vánoční stromečky a Santovy malé pomocníky. Tedy, alespoň na první pohled. Jasně, že jsou to mutanti, ostatně jako všechno v Painkillerovi.




Proběhnutí tímto DLC vám nezabere více než 30 minut, přesto jde o kvalitní počin a pokud máte původní verzi hry, doporučuji vyzkoušet.

Saints Row 4 - How the Saints Save Christmas


Z tohoto přídavku budou mít nejspíš radost ti, kteří nakupují zlevněné balíčky u Humble Bundle. Právě tam nedávno proběhla velká sleva na poslední díl bláznivé hry Saints Row. A pokud to jde, tak DLC z minulého roku je ještě ujetější.




Celý příběh je naoko vážně pojatý a na cestě za záchranou Santy Clause vás čeká plno akce, humoru, miniher a stupidního humoru navíc. A hudba v pozadí, ta připomíná spíše filmy jako Sám doma, než akční střílečku. Prostě typický Saints Row, který si dělá srandu ze všeho. Sice ne každý má rád tento styl humoru, ale pokud jste fanouškem a Saints Row vás baví, doporučuji dát 4€ za toto vánoční DLC. Za ty prachy jde o slušnou porci zábavy.

Žádné komentáře:

Okomentovat